Maskné

Last van puistjes of acné door het dragen van een mondmasker? 

Maskné

Voor onze gezondheid en die van andere moeten we nu veel vaker dan normaal een mondmasker dragen, spijtig genoeg gaat dit vaak gepaard met het ontstaan van puistjes of acné. Door de combinatie acné en mondmasker gaven verschillende dermatologen het de naam Maskné 

             

Hoe ontstaat maské? 

Maskné

Zodra er iets in contact komt met de huid kan onze huid daarop reageren. Acné ontstaat wanneer de poriën verstopt raken. Door de nauwe aansluiting van het masker op onze huid ontstaat er irritatie en verstopping van de poriën. De warmte die bovendien onder het masker ontstaat is een ideale broeihaard voor bacteriën die ook een rol spelen in het acné-proces. 

Bedrijp mij niet verkeerd, een nauw aansluitend masker is belangrijk voor een correcte werking. Gelukkig kan je op een andere manier maskné voorkomen of verhelpen. 

Wat kan je doen om acné te verhelpen of te voorkomen? 

 1. Reinigen:
  • Was tweemaal daags je gezicht met een milde huidreiniger. Onze AcnePro reinigingsgel heeft naast een reinigend ook een antibacteriële werking. 

Vergeet niet dat reinigen het allerbelangrijkste is! Gelaatsverzorging begint altijd bij een goede reiniging.  

     2. Verzorging: 

  • Heb je meer last van ontstekingen en pustels/puistjes met een witte kop, dan raden we AcnePro Plus crème aan
  • Acné zonder die ontstoken poriën? Begin dan eerst met de gewone AcnePro creme, deze is iets minder agressief.
 1. Lokale verzorging: 
  • Wil je lokaal een puistje snel doen verdwijnen? Gebruik dan de AcnePro stick. Deze is ideaal voor een lokale behandeling.   
 1. Peeling:
  • Voor de perfecte verzorging gebruik je ook 1 keer per week een peeling om je dode huidcellen te verwijderen zodat deze je poriën niet kunnen verstoppen. Probeer zeker de Beau-line Hydrapeeling.

  

Heb je toch nog vragen of weet je niet zeker welke crème nu juist voor jou geschikt is? Aarzel niet om contact op te nemen. Dit kan via een privé bericht op onze social media of mail naar info@beau-line.be. We helpen jullie graag verder. 

Hopelijk heb ik jullie enkele handige tips kunnen geven om dit vervelende probleem te verhelpen.  

Apotheker E. Piret

Eline Piret