Lichaamsbalsem - Zeer droge huid (z.p.)

Samenstelling

VOORNAAMSTE ACTIEVE BESTANDDELEN

UREUM - 5,0%

Keratolytisch effect - Intens hydraterend - Gladmakend

Ureum breekt een te grote hoeveelheid verhoornde cellen (keratolyse) af en verhoogt de wateropname van de huid. Ureum vermindert schilfering van de huid waardoor deze soepel aanvoelt en minder trekkerig is. Opflakkeringen van eczeem worden hierdoor beperkt.

DEFENSIL® - 2,0%

Herstellen huidbarrière - Ontstekingswerend - Kalmerend

Gepatenteerd extract, combinatie van verschillende oliën met wijnbladen extract en vitamine E. Kalmeert onmiddellijk de geïrriteerde, ontstoken en rode huid. Heeft een langdurige werking dankzij drie actieve principes: de huid wordt in evenwicht gebracht, de geïrriteerde huid wordt hersteld en jeuk wordt gekalmeerd. Het stearidonzuur dat aanwezig is in de olie beschermt en versterkt de huidbarrière en heeft een ontstekingsremmend effect.

JOJOBA OLIE - 1,0%

Voedend - Hydraterend - Herstellend

Dringt diep in de huid door waardoor het lipidengehalte en de huidvochtigheid positief beïnvloed worden. Aangeraden bij eczeem, psoriasis, geïrriteerde huid en ouder wordende huid. Natuurlijke antioxidant met een ontstekingsremmende werking.

FUCOGEL® - 1,0%

Hydraterend

Polysensoriële vochtinbrenger die de huid voorziet van intense hydratatie. Geeft het product een zijdezacht aanvoelen waardoor de huid steviger, elastischer en gladder wordt.

PANTHENOL - 1,0%

Verstevigend - Herstellend - Kalmerend

Zorgt ervoor dat de huid soepeler, steviger en elastischer aanvoelt, helpt tegen irritaties en draagt bij tot de genezing van lichte wonden. Dankzij de vitaminevormende eigenschap wordt de energietoevoer naar de cellen bevorderd en de vorming van nieuwe huidcellen versneld.

VITAMINE A PALMITAAT - 0,2%

Verstevigend - Herstellend - Kalmerend

Stimuleert de aanmaak van collageen en fibroblasten in de huid. Verstevigt de broze huid en verbetert de celdeling. Het is een krachtige antioxidant die helpt om de huid glad en fris te houden, die helpt bij het herstel van een beschadigde huid.